Wie zijn we?

musuq wayta069.jpgT’ikani is een Peruaanse ontwikkelingsorganisatie die staat voor het belang van een goede sociaal-emotionele ontwikkeling van mensen aan de onderkant van de samenleving.

De visie van T’ikani is een nieuwe  generatie van Peruanen die beter in staat is zichzelf te waarderen,  op basis daarvan gezonde relaties aan te gaan en een meer sociale en rechtvaardige maatschappij te vormen.

T’ikani werkt in en rond de stad Huancayo, in het Andes gebergte van Peru op ongeveer 7 uur afstand van Lima. Huancayo ligt in de provincie Junin en vlak bij de provincie Huancavelica. Het is een goede uitvalsbasis om te werken op verschillende plekken waar een groot gedeelte van de bevolking onder de armoedegrens leeft.

T’ikani is in het jaar 2007 ontstaan uit het werk met kleine kinderen (0-3 jaar) van de markt, en het werk met risicojongeren in het centrum van Huancayo. Het belang van een relationele aanpak van sociaal-emotionele problemen kwam daarin sterk naar voren.

Momenteel werkt T’ikani in 5 projecten met kleine kinderen, tienermoeders, jongeren, vrouwen en ouderen. Totaal bereiken we direct zo’n 300 personen intensief (dagelijks tot wekelijks contact) en ongeveer 1500 personen direct op jaarbasis.