Wat doen we?

Momenteel voert  T’ikani 5 verschillende projecten uit gericht op kleine kinderen, tienermoeders, jongeren en vrouwen.

Kleine kinderen

De ontwikkeling van kleine kinderen is enorm belangrijk voor de toekomst van de maatschappij. Toch worden ze vaak vergeten. In het project Waytakuna helpt T’ikani om de ontwikkeling van kleine kinderen te verbeteren.

 

Jongeren

Het project Allin-Wayna richt zich op jongeren in de stad Huancayo met een moeilijk verleden. Veel Peruaanse jongeren zijn van jongs af aan bekend met huiselijk geweld, discriminatie en hebben een niet erg hoopvol toekomstperspectief.

Vrouwen

De vrouwen met wie we werken in het project Musuq Wayta komen uit gezinnen waar alcoholmisbruik en huiselijk geweld dagelijkse realiteit zijn. Op de achtergrond spelen niet verwerkte traumas uit de tijd (15 jaar geleden) dat het terrorisme van het Lichtend Pad ook de stad Huancayo in z’n greep had.

Ouderen

Veel ouderen in Huancayo worden aan hun lot overgelaten, veel van hen komen op straat terecht of kwijnen weg op een verborgen plek. Er is veel te weinig opvang en nauwelijks zorg voor deze kwetsbare ouderen die geen familie hebben die voor hen zorgt wanneer er iets gebeurt.